Juniorserier för tjejer införs i varje region säsongen 2023–24.

Region Syd kommer till säsongen 2023–24 arrangera juniorseriespel för tjejer födda 2005–2009. Denna serie kommer vara en del i en nationell seriestruktur där resultaten sedan i de regionala serierna kommer ligga till grund för kvalificeringen till det nationella slutspelet (U20 Cupen).

När vi tittar i TSM ser vi att spelarunderlaget finns, för att kunna få en bra och fungerande juniorverksamhet för tjejerna runt om i vår region.

” Spelarantalet finns på plats, nu tar vi nästa steg för att sätta strukturerna för det. Det är viktigt att ha ett gemensamt mål, men också att göra rätt sak i rätt tid så att vi kommer dit, säger Sara Ridderlund, verksamhetsutvecklare dam- och flickfrågor på Svensk Ishockeyförbundet.”

Den 17 – 18 mars kommer Regionförbundet Ishockey Syd att genomföra en utvecklingskonferens, där kommer Tävlingskommittén och Dam & Flickutskottet gemensamt diskutera vidare om hur vi går vidare i planeringen inför kommande säsong och den kommande juniorserien.

Vi kommer bland annat diskutera seriebestämmelser, seriestruktur samt implementeringen av denna serie. I samband med detta så kommer vi även titta på våra seniorserier samt hur och vad vi kan göra för att få till bra U16 serier för våra tjejer, gemensamt över distrikten i hela vår region. Här ser vi att vi kan behöva vidga våra vyer och titta på lösningar som innefattar samarbeten över distriktsgränserna.


Tävlingskommittén och Dam & flickutskottet kommer efter denna konferens förmedla ut information om hur vi går vidare i denna process i Region Syd.

 

Länk till Svenska Ishockeyförbundet kommunikation gällande införandet av Damjunior serier, som publicerats idag:

Svenska Ishockeyförbundet (swehockey.se)

Johan Carlsson Carlsson 23-03-08